Det så kallade pysselrummet

Allmänt / #förråd, #förvaringsdrottningen, #inspiritation, #kaos, #pysselrummet, #thereselindgren, #tidsbrist, #ångest / Permalink / 0
En gång i tiden så va det ett pysselrum med någorlunda ordning och reda där vi spenderade lite tid i alla fall. Jag kände mig pysslig och testa på många olika projek, som oftast slängdes, men ändå jag va där, och David måla sina tavlor.
 
Sen kom Milou och sakta men säkert förvandlades det till något slags förråd där vi bara ställde in saker som vi inte visste vart vi skulle göra av, eller "så länge" tills man orka göra något med det eller gå ner med det till det riktiga förrådet.
 
Jag vet, och jag skäms! Det här är en dörr som hålls stängd och man helst inte öppnar. Om man gör det så går det knappt att ta sig in emellanåt då vi bokstavligt talat ställt saker precis innanför dörren. Om man mot all förmodan ska in där så skyndar man sig för annars är det risk för att varken katt eller barn återfinns när man ska ut igen. Helst ska ingen av dom med in där ens.
 
Jag är så trött på det här rummet, och när jag väl börja tänka på det så är jag trött på hela lägenheten just nu. Det är bara saker överallt och man hinner/orkar knappt städa. Mycket möbler är fortfarande preliminära eftersom vi inte har råd att köpa nytt, måste prioritera annat. Alla renoveringar vi vill göra har inte ens varit att tänka på. 
 
Men som jag nämnde igår så blev jag inspirerad och lite taggad. Jag kolla nämligen på detta klippet av Therese Lindgren https://www.youtube.com/watch?v=ah4cZh1SUFE
 
Det va en del grejer jag håller med om, en del grejer jag gör själv och en del grejer jag önskar att jag hade/gjorde. Till exempel att var sak har sin plats. Det mesta har det, medan många grejer hamnar någonstans temporärt, tills det flyttas, men fortfarande är i vägen på något sätt. Mycket saker behöver även flyttas om för att Milou inte ska få tag i det så det kan vara någon fara för hennes del.
 
När jag hade kollat på videon så kika jag även in på lite bloggar, bland annat https://www.forvaringsdrottningen.com/
 
Efter allt det där så kände jag bara att jag vill rensa ur precis hela lägenheten, men framförallt det som en gång var det kreativa rummet. Bara gå igenom allt och få lite jävla ordning och reda någon stans och allra helst överallt.
 
Men om vi främst pratar om "pysselrummet" så vet jag ju för det första att ingen av oss kommer att ha speciellt mycket tid, ork eller lust att spendera någon nämnvärd tid där dom närmsta åren åtminstone. Jag tänker att vi kan ha kvar det men rensa ur så mycket som möjligt, göra om så att Milou kan vara där inne när hon ska måla och pärla och allt vad det nu kan tänkas bli. Ett slags kreativt lekrum helt enkelt.
 
Men så är det ju det här med tid.
 
När ska jag/vi ha tid att rensa ut och göra om i det rummet? Milou och jag ska ju börja vara 5 timmar om dagen på förskolan med start på Fredag och hela nästa vecka. Veckan efter det börjar jag jobba. Vill dessutom inte ha henne springades bland alla dom grejerna medan jag håller på. En helg kanske?
 
Kanske ska ta upp det med David innan jag göra något....
 
Tåls att tänkas på. Jag hoppas jag får möjlighet att genomföra det snart i alla fall. Jag orkar inte med det där kaosrummet. Att man ska gå och bäva inför vad som finns bakom den där stängda dörren och dra sig för att gå in och vattna plantorna. 
Till top