Välkomna till ett nytt kapitel

Allmänt / #framtiden, #framtidsplaner, #kämpa, #life, #livet, #nofilter, #sanningen, #tuffatider / Permalink / 0
Det var en gång en lägenhet som var för bra för att vara sann...
 
För ca 2 år sedan köpte vi en lägenhet på 162 kvadrat, 6 rum och kök. Vi älskade den och såg mycket potential. Det är en väldigt låg månadshyra, speciellt för storleken på lägenheten, och vi fick köpa den för ett väldigt bra pris. Med 2 jobb så va det inga problem och vi planerade för diverse renoveringar.
 
Det vi däremot inte hade räknat med var att den skulle föra så mycket otur med sig. Från start har det varit något väldigt ofta på olika vis, många ekonomiska smällar som inte har med själva lägenheten i sig att göra men som ändå kommit som en käftsmäll på posten lite då och då sedan vi flytta hit. Det har varit som att när det väl går uppåt så väntar man bara på att det ska gå dubbelt så hårt neråt. Aldrig kommer något bra som inte för något dubbelt så dåligt med sig.
 
Hur som helst, sen blev jag gravid och med en föräldrapenning och ett arbete på 40% så blir det tufft även om det är en billig lägenhet att bo i. Vi har kämpat för att bo kvar eftersom vi va förälskade lägenheten.
 
Men på senaste tiden har vi tappat kämparglöden, vi börjar mer och mer se det negativa med lägenheten och vi vill förändra våran ekonomiska situation, och med det kommer vi båda antagligen må bättre psykiskt också. På senaste tiden har det verkligen känts som att vi sakta men säkert bryts ner, först och främst ekonomiskt vilket också tillslut resulterar i att det blir psykiskt  när man bara får kämpa och kämpa för att sen få ännu en spark i magen. För det enda vi gjort dom senaste 6 månaderna (kan vara längre) är att försöka överleva, att försöka att inte gå minus eller behöva låna pengar av våra föräldrar för att klara oss. Att försöka orka sig igenom dagen vissa dagar.
 
Vi båda är dock väldigt glada att vi lyckats kämpa och ta oss igenom allt tillsammans, att vi inte bråkat och bara gett upp, utan vi har vara nere tillsammans men även styrkt varandra så att vi tar oss igenom allt som en familj. Det är jag väldigt tacksam över. Det gör ännu mer att det känns som att jag verkligen hittat rätt, han är min trygghet här i livet. 
 
På tal om David så har ju han sina tydliga framtidplaner där han kommer att plugga i 2 år på annan ort, med andra ord bo borta på veckorna vilket betyder att jag och Milou kommer bo själva i stort sett. Så vi har nu bestämt oss för att sälja denna lägenheten och flytta till en mindre, dels för att försöka rädda våran ekonomiska situation och dels för att det är totalt onödigt för mig och Milou att bo på denna stora ytan själva. Vi kommer dock att bo kvar på samma område då det är billigt överlag att bo här.
 
Först när vi börja småprata om detta så va jag inte helt med på det, jag tycker ju om denna lägenheten och jag älskar den stora ytan. Va lite rädd för att känna mig instängd i en mindre lägenhet. Vi satte oss och skrev upp för och nackdelar med denna lägenheten och med att bo i en mindre. Det va ungefär lika många på varje, men fördelarna med att bo mindre väger tyngre. Så nu när vi väl har bestämt oss känns det som en lättnad på något vis. Det känns som att det kommer att bli så himla skönt att flytta, så nu vill jag bara få sålt lägenheten och flytta direkt helst.
 
Så för att komma till sak så ser våra kortsiktiga framtidplaner ut såhär:
  • Flytta till en mindre lägenhet och därmed minska månadskostnaderna och dessutom bli av med bostadslånet
  • Jag ska kämpa på med att få ett minst 75% fast jobb och David ska kämpa på med sina 2 jobb så vi får en stabil inkomst varje månad
  • Med minskade utgifter och ökade inkomster blir det självklart mer pengar till övers och det ska gå till att betala av skulder
  • Därmed kan vi också få igång ett ordentligt sparkonto så vi har ifall det kommer ytterligare någon ekonomisk smäll, någon vitvara eller annat dyrt går sönder och för att överleva medan han studerar
Detta är alltså våra mål det kommande året, för tanken är att David ska söka till sin utbildning ungefär den här tiden nästa år och börja plugga hösten 2020. Tills dess behöver vi få gjort dessa 4 punkter ovan för att han ska kunna söka sin utbildning som han väldigt gärna vill gå och som dessutom ger en väldigt bra lön när han får jobb efter utbildningen helt enkelt. Det viktigaste när skulderna är betalda är att få ihop ett bra sparkonto så vi klarar oss oavsett för vad som kan hända då hans utbildning är på 2 år.
 
Tanken är att vi ska bo i en 3:a eller eventuellt en 4:a i 3-4 år ungefär. Alltså från och med så snart som det bara går till något år in där han hunnit arbeta inom sitt nya yrke så vi känner att vi har styrt upp våran ekonomi helt och hållet och har ett stabilt sparkonto. Därefter planerar vi att flytta till radhus eller helst ett hus. 
 
Så ja, här har ni våran livssituation helt öppet och ärligt. Från och med idag så börjar ett nytt kapitel här i bloggen och som jag skrev tidigare kommer förändringar att ske, antagligen lite pö om pö. Och gillar ni verkligheten utan filter så är ni välkomna att hänga med på våran resa genom livet helt enkelt.
 
 
Dagen till ära bjuder jag på några översiktsbilder fran vardagsrummet(en) vet dock inte varför det blev så dålig kvalité på dom?
Till top