Om döden kommer vill jag vara förberedd

Barn&Föräldersnack, Tankar / #11månadersbebis, #dotter, #familj, #family, #framtiden, #förberedelse, #förälder, #föräldraskap, #mor, #mother, #motherhood, #tankar, #testamente / Permalink / 0
Igår kväll låg jag vaken och tänkte på testamente. Sen Milou kom har vissa sagt att det kan vara bra att skriva ett eftersom man aldrig vet vad som händer och när. Jag tänkte att allt går väl till Milou i alla fall och har skjutit på det. 
 
Men så dök det upp i mina tankar igår och jag fundera på hur man skriver ett och vad man skriver. Så nu på förmiddagen har jag suttit och läst på lite om det. Jag känner väl egentligen inte att jag behöver skriva ett samtidigt så tycker jag att det är bra att göra det så det inte blir några oklarheter för familjen som lämnas efter mig när jag väl dör, oavsett om jag dör ung eller gammal. 
 
Jag tänkte lite som så att om jag nu skulle dö i en olycka eller något så tror jag ju att David och mina föräldrar skulle komma överens om hur saker och ting skulle delas upp och att det mesta skulle gå till Milou, samtidigt så vet man ju inte hur folk reagerar och agerar i sorg, speciellt om det är något tragiskt som sker. Därför tänkte jag, för att underlätta så mycket som möjligt, skriva åtminstone en mall på ett testamente som blir mer som ett önskemål från mig som jag ska ha på datorn. Då finns det riktlinjer och dom vet hur jag själv hade önskat att det skulle bli, vilket jag är säker på att dom skulle respektera. 
 
Sen om jag skulle bli sjuk eller något så kan jag skriva ut det och göra det verkställande eller vad man ska säga. Skulle inget hända så har jag ändå mina önskemål och jag kan ändra det för en eventuell förändring i framtiden, tillexempel om vi får fler barn eller något.
 
Vanligtvis får jag ångest när jag tänker på att jag ska bli gammal och dö. Men i just detta så tänker jag att vad som helst kan ju faktiskt hända när som helst. Och då vill jag vara förberedd så att Milou ska få det så "enkelt" som möjligt. Jag vill ju såklart att hon ska få det så bra som det bara går genom hela livet.
 
Här va hon bara 5 månader lilla pluttan 😍
 
Hur tänker ni andra som är unga och har fått barn? Har ni ens tänkt på detta? (det gjorde inte jag i början) Har ni skrivit ett testamente?
Till top