Möjliga yrkesval för Milou

Allmänt / #10månadersbebis, #baby, #barn, #bebis, #dotter, #framtiden, #kids, #livet / Permalink / 0
Jag tycker att det ska bli så spännande att se vad Milou kommer att vilja läsa till och jobba med när hon blir äldre och vad hon kommer att ha för intressen.
 
Så jag tänkte göra en lista på yrken hon mest troligen kommer att arbeta inom baserat på vad hon tycker är kul just nu:
 
  • Tandläkare. Finns nog inte mycket som är mer facinerande än alla ljud munnen kan göra och att se tungan röra sig. Hon ska dessutom ha in handen eller åtminstone ett finger i munnen för att känna på tänder, tunga och tandkött. Gärna kika in samtidigt men bara hon får känna så är det okej. Vill man inte och vänder bort huvudet eller tar bort hennes hand så blir hon sur och ger sig inte för än hon själv tycker att hon är färdig. Detta gör hon alltså inte bara på mig och David utan det kan vara lite vem som helst egentligen.
  • Racerförare. David har en grej han gör med Milou, det är svårt att förklara i ord men han springer i alla fall med henne när hon sitter upp eller liggandes som att hon flyger flygplan. Det är något av det roligaste hon vet och hon kommer garanterat gilla att åka snabbt. Så proffsförare av något slag eller pilot kanske? 
  • Bokförläggare.Korrekturläsare, bibliotikare eller kanske författare? Något som har med tidningar eller böcker att göra. Hon älskar ju att läsa böcker och sitta och bläddra i dom.
  • Maratonlöpare. Det enda hon vill göra (näst intill) just nu är att gå, gå och gå. Inte i gåstolen utan när hon håller oss i händerna, även där ska det gå fort och hon försöker sig på ett språng ibland.
  • Trädgårdsmästare. Eller kanske forskare inom blommor och träd. Hon finner det i alla fall mycket intressant med blommor och träd, och hon ska gärna plocka blommorna hon ser. Har hänt att hon plockat några blad här hemma som hon kan komma åt.
     
  • Guldsmed. Eller någon annan slags smyckestillverkare. Kanske sälja smycken? Min mamma har nämligen ett halsband som vi gav henne där det står Världens bästa mormor. Det va vårat sätt att berätta att jag va gravid och hon har alltid på sig det. Milou är där och rycker och drar och ska hålla på med det. Tror hon har lagat och bytt kedja 7 gånger nu. Hon kastar sig även efter andra halsband emellanåt.
  • KriminellDenna punkten kom jag på när jag skrev ovanstående. Kanske blir hon snattare? 😂 Hon gör ju gärna saker hon inte får också... I så fall får jag nog hoppas på att hon vänder på det och tar tillbaka saker som varit stulna hehe.
  • Regissör eller något annat där man får kolla på film. Barnprogram är ju faktiskt väldigt kul hehe
Till top