När man blir lite smått besatt

Allmänt / #besatt, #desperat, #hairtalk, #hår, #longhair, #långthår / Permalink / 0
Det här med hår....
 
Förr klippte jag alltid frisyrer, ofta uppklippt och håret längst fram mot ansiktet något kortare, i etapper. Oftast har jag bara sagt att dom ska klippa bort det slitna då jag inte velat ta för mycket på längden eftersom jag alltid velat ha långt hår. Sen har jag tröttnat på håret och klippt av det eller färgat osv.
Ett exempel från 2015
 
Det känns som att jag har sett likadan ut i alla år men jag har faktiskt haft olika frisyrer. Typ page och lugg i olika former och omgångar. Jag gillade luggen faktiskt, tycker det såg bra ut. Va dock ett jäkla jobb att fixa med den då jag har en virvel och ett ärr längst fram i pannan vid hårfästet. 
Ursäkta kvalitén och allt, gamla bilder jag fick gräva fram från olika ställen.
 
Senast jag hade långt hår va jag nöjd och hade sparat länge, sen tröttna jag och klippte av allt ganska kort, så att det va lika långt som "luggen". Jag ville ha hela håret lika långt överallt, speciellt när det blev längre. Alltid lika skönt i början, och sen ångrar jag mig typ.
 
Så jag började spara igen. Sen blev jag gravid och nu har jag längre hår än någonsin innan.
Detta är senast jag hade långt hår, 2016 tror jag det är. Har lite längre nu
 
Långt hår är fint om man har tid och ork att sköta det och göra något med det. Men jag har inget av det och tycker oftast bara att det är jobbigt att ha utsläppt nu. Dels för att Milou ska hålla på att dra i det och dels för att det bara är i vägen. Det är sällan jag har utsläppt och dessutom gör något med det, typ plattar eller lockar eller något.
 
Jag gillar tanken på långt hår, men nu när jag väl har det så är det bara jobbigt. Dessutom blir det så jävla tungt när man duschar och så tar det tid att skölja ur schampot och allt. Så ja som ni förstår vill jag ju väldigt gärna klippa mig (fast ändå inte av någon anledning), i alla fall bli av med det slitna för det ser ut som ett risigt jävla fågelbo nu, men eventuellt korta av det något med.
 
Som ni också vet så har jag inte heller råd att gå till frisör.
Så gissa vad jag gjort det senaste? Jo spenderat timmar med att kolla på klipp på instagram där andra är hos frisören och klipper sig och bara tycker det är så himla tillfredställande.
 
Sen tar jag ju givetvis nästa steg och börjar söka på klipp där folk klipper sig själva med olika metoder för att få det bra, och tänker att "ja men det ser ju inte så svårt ut, det kanske jag klarar av" medan jag innerst inne vet att det kommer gå åt helvete bara jag kommer i närheten av håret med något vasst. Har även sett folk som "kapar" av håret med en rakmaskin, vilket blir väldigt rakt och fint. Så hade en idé om att be David göra det på mig. Men så har jag som tur är ångrat mig och inte haft tid.
 
Jag har dock kommit på mig själv när jag väl sitter där och kikar att jag nog har spenderat lite för mycket tid med just det där, speciellt när det börjar låta som en bra idé i mitt huvud att göra det själv.
 
Snacka om att bli lite desperat efter ett frisörbesök...
Till top