Orutinerad rutinare

Allmänt / #5månadersbebis, #Milou, #baby, #barn, #bebis, #everyday, #familj, #family, #kids, #life, #lifestyle, #livet, #rutiner, #tankar, #vardagen / Permalink / 0
Det är ungefär så jag ser på mig själv efter denna dagen, jag är nog ingen rutin människa egentligen när jag tänker efter. 
 
Så om ni får gissa, hur tror ni resten av dagen gick? Lika oplanerat som vanligt kan jag då meddela. 😂
 
För mig är rutiner tråkigt. Jag tänker att det blir samma saker dag ut och dag in. För mig låter det så himla monotomt och långtråkigt, jag tänker mig ett 7-4 jobb som man går till varje dag och gör samma saker hela tiden i flera år. Och det passar inte mig.. Det känns som att allt utanför den där bubblan bara flyter förbi, man missar lixom allt annat på något sätt..
 
Samtidigt så tänker jag att rutiner är bra. Det blir tryggt för Milou, hon kommer in i någon slags rythm där hon tillslut vet vad som gäller och när. Jag tänker att rutiner är bra för att man vet hela tiden vad man ska göra så man inte bara hamnar där i soffan framför datorn, eller sitter där uttråkad med en röten hjärna. Man kan välja vad som ska bli ens rutiner, man kan välja att man ska komma ut på en morgonpromenad tillexempel som jag då tänkte idag.
 
Men så kommer det där tråkiga. Jag vill inte ha något slags schema att följa, jag är en spontan person som tar saker som dom kommer, som gärna åker iväg om något dyker upp, eller som gärna stannar hemma ifall jag ångrar mig. Jag vill kunna göra vad jag vill när jag vill, utan att min ryggträning kl 11 ska stå ivägen tillexempel. 
 
För har jag väl bestämt mig, så stör det mig om jag ska behöva göra något annat när jag vet vad jag har att göra. 
 
Men utan rutiner så blir jag lätt bara hemma, jag blir lätt sittandes i soffan, jag blir lätt uttråkad och det är jäkligt svårt att ta mig ut, utan att ha något mål att gå till...
 
Jag ville ju få någon slags ordning främst för Milous skull, men även för mig själv så att jag inte bara ska sitta här hemma eller sådär. Men efter idag så kände jag bara att nej, det passar inte mig, jag är inte sån som person helt enkelt.
 
Jag vet också med mig att sätter jag upp mål, vad jag ska ha för rutiner, och det inte blir så eller att jag inte hinner med allt eller vad det nu kan vara, så kommer jag bli irriterad eller känna mig kass helt enkelt. För det är så jag fungerar.
 
Så det jag kom fram till är att jag ska ha morgon och kvällsrutiner med och för Milou. Det blir lite mer lagom känner jag. 😊
 
 När vi har solnedgången precis utanför fönstret 😍
 
Nu ska jag hoppa i ett skönt bad och lyssna på podd, det behöver jag idag. 😊
 
Till top