Hur Milou blev just Milou

AllmÀnt, Barn&FörÀldersnack / #5mÄnadersbebis, #Milou, #baby, #barn, #bebis, #familj, #family, #kids, #namn, #namngivelse, #storytime / Permalink / 0
God morgon! 😊
Kollade igenom lite gamla inlÀgg och insÄg att jag hade skrivit att jag skulle berÀtta om hur vi kom fram till att lillan skulle heta just Milou.
 
Jag vill börja med att sÀga att jag hade massa namn pÄ lager som jag tyckte va vÀldigt fina. Men jag och David tyckte inte alls lika sÄ vi hade vÀldigt svÄrt att hitta nÄgot som bÄda gilla. Det vi va överens om var att vi ville ha nÄgot ovanligt. Tillslut kom vi fram till 2 st som vi bÄda kunde tÀnka oss: Li eller Marylin. Ska dock sÀga att han lutade mest Ät dom namnen, jag hade fortfarande andra som jag hade fastnat för och tyckte vÀldigt mycket om, men som sagt dessa kom vi i alla fall överens om att vi bÄda tyckte va fina. Men vi sa att nÀr hon kommer ut kommer vi förmodligen se vad hon Àr för nÄgon men nu har vi i alla fall 2 pÄ lager.
 
Nu till sjÀlva historien:
NÀr vi kom in till Förlossningen för andra gÄngen, dÄ vi blev kvar, sÄ kollade David pÄ maskinerna nÀr sköterskan starta upp dom. DÀr dök dÄ Milou upp.
David: - Oj heter du Milou?
Jag tÀnkte men herregud Àr du efterbliven?!
Sköterskan: - Va? Nej nej det Àr programmet som heter det.
David: - Jaha jag trodde det va ditt inlogg eller nÄgot, tyckte det va ett vÀldigt hÀftigt namn!
Sen skratta vi Ät det och jag dumförklara han typ....
 
Sen nÀr lillan vÀl kommit ut och vi blivit flyttade till BB sÄ lÄg vi och kolla pÄ henne typ hela tiden som dom flesta antagligen gör. Jag försökte rabbla namnen i huvudet samtidigt som jag kolla pÄ henne men tyckte inte riktigt att nÄgot passa, inte ens nÄgot av alla mina som jag tyckte va sÄ fina.
 
SÄ lÄg jag dÀr och titta pÄ henne och kom att tÀnka pÄ Milou, det klinga lixom med hennes utseende pÄ nÄgot sÀtt. SÄ jag sa lite tyst:
- Det kanske Àr en liten Milou i alla fall.
SmÄtt förvÄnad över orden som kom ut frÄn min mun. För det trodde jag ju aldrig att jag skulle tycka..
 
FrÄn den stunden hette hon egentligen Milou. I alla fall för David. 
 
NÀr vi kom hem sÄ testa vi det ett tag och jag gilla det, men jag va inte redo att bestÀmma mig och gÄ ut med det eller skicka in det pÄ papper till skatteverket. TÀnk om vi tröttnar pÄ det som med vissa andra namn? Eller om det dyker upp nÄgot finare? 
 
Jag satte mig och kolla upp hur mÄnga som heter det i Sverige, varav tjejer va 5-600 st nÄgonting bara, vilket inte Àr mycket eftersom att vi Àr nÀrmare 10 miljoner. Bra tÀnkte jag, sen ville jag kolla upp vad det betyder, och det va nÄgot mindre roligt som pinne eller nÄgot sÄnt (jag har inte lagt det pÄ minnet eftersom det inte va nÄgot speciellt) men David drog en historia om att det va nÄgot heligt för nÄgon förr eller hur det nu va.
 
SÄ det tog emot lite för mig, jag ville ju ha ett namn som betyder nÄgonting, nÄgonting fint. Men tillslut sÄ kunde jag inte se henne som nÄgot annat Àn en liten Milou sÄ dÄ blev det bestÀmt pÄ riktigt.
 
NÀr vi berÀtta om det fick vi lite olika reaktioner hehe. Brorsan tillexempel svara att dÄ mÄste ju nÀsta unge heta Tintin (eftersom hans hund heter Milou), nÄgon av dom Àldre i vÄran omgivning tyckte det va ett fult namn, nÄgon som vÄga sÀga det i alla fall hehe, och dom flesta sa fint, eller oj det va ovanligt osv. 
 
För mig kÀndes inte Milou nÄgot speciellt om jag ska vara helt Àrlig, inte som med andra namn att jag verkligen tycker det Àr superfint och verkligen fastna för det hur det lÄter. Utan det blev lixom att jag inte kunde kalla henne nÄgot annat, för det passa inte. DÀremot gillar jag att det Àr sÄ ovanligt och jag vÀxer med namnet om man nu kan sÀga sÄ. Jag tycker det Àr vÀldigt fint nÀr man skriver det, hur det stavas lixom, men sjÀlva uttalet tycker jag inte lÄter sÄ graciöst sÄ att sÀga.
 
MissförstÄ mig inte jag tycker att det Àr vÀldigt fint nu, och jag gillar det extremt mycket nu, men det har fÄtt vÀxa fram i mig pÄ nÄgot sÀtt.
 
Och det va den historien... 
 
Första bilden som togs pÄ oss 3 hemma
 
Till top