Heldag i skogen

Allmänt / Permalink / 0
Yes ännu en dag spenderad i skogen. Idag hade vi lite mer tur med kantarellerna, hitta ganska mycket men mesta dels smått. Blev några trattisar också vilket jag aldrig plockat innan faktiskt, men nu hade David koll på dom så då åkte dom med 😊

Finns nog inget mer rogivande och avslappnande än att traska runt i skogen eller fin natur överlag. Jag känner mig oftast gladare efteråt och mer energirik, i huvudet åtminstone hehe. 


Gladare liten skogsmulle får man nog leta efter. 😊 Hon om någon njuter av att vara ute, sover dessutom jätte bra då och inga problem att käka i bilen. 😊

Nu ska jag ställa mig och rensa svampen sen blir det en liten lyxigare kvällsmat i form av varma mackor i ugn med kantareller och ost på, grymt gott!

Senaste nytt från pysselrummet

Allmänt, Pyssel / Permalink / 0
För någon månad sen eller 2 så hade jag lite tid över och ville bara göra något för mig själv. Så jag satte mig i pysselrummet och börja pilla och resultatet blev dessa:
När jag inte har något speciellt uttänkt som jag ska göra och bara vill göra något där inne så brukar jag sysselsätta mig med smycken. Jag har gamla halskedjor, olika pysselgrejer, små saker som gått sönder från något annat som man enkelt kan använda till det. Sen huruvida smaken är och vad man tycker är snyggt och själv skulle använda är ju en annan diskussion, men det spelar ingen roll för mig bara jag har något att göra typ. 

Så ja det finns och har funnits en hel del grejer jag pysslat ihop eller målat som jag inte har haft någon användning för egentligen som bara blivit ståendes där inne. Men för ett tag sen så rensa vi i pysselrummet så då slängde jag en hel del. Många gånger när jag ser något efteråt så tänker jag:
Hur tänkte jag där egentligen?
Vad ville jag med det där?
Vad fan ska jag med den till?
Eller fan vad dåligt det blev!

Jag är ju inte direkt känd för att vara kreativ eller ha tålamod hehe 😉

Rusk ute=Mys inne

Allmänt, Hudvård&skönhet, Tips / #Milou, #ansiktsmask, #apotea, #drhauschka, #everyday, #face, #förälder, #hudvård, #hudvårdsrutin, #life, #lifestyle, #mamma, #mor, #morochdotter, #mother, #natural, #naturalproducts, #naturligaprodukter, #naturligt, #rekommendation, #skincare, #skönhet, #tips, #vardagen / Permalink / 0
Idag blåser det halvt storm och är allmänt tråkigt väder ute, så jag bestämde mig för att jag och Milou tar en mysdag hemma. Tvättar för fullt och har bara tagit det lugnt hittills. Men så tog lillan en längre tupplur så jag passa på att skämma bort facet lite för det va evigheter sen. Att det kändes skönt!
 
Började med ett ångbad för ansiktet och har köpt en vätska som man ska ha i för att förbereda för djuprengöring. Man bara slänger i 2 matskedar och blandar runt lite. Jag brukar göra på 1 liter vatten, sen börja huvudet över bunken med blandningen med en handduk över för att få så mycket ånga som möjligt i ansiktet och sitta så i 5-10 minuter.
 
Efter det så slängde jag på en ansiktsmask.
 
 
Det är ett pulver som man blandar ut med vatten, 1-2 teskedar av båda och sen röra runt och kleta på. Vet inte riktgit vad det är i faktiskt (läste mycket innan jag köpte produkterna men har glömt nu) men det är som en lermask när man har den på och så torkar den. Även den ska sitta på i 5-10 min. (Ja det ser ut som att man går runt med bajs i ansiktet typ)
 
 
Sen sköljer man bort den eller torkar av med en våt handduk och slänger på sin vanliga hudvårdsrutin. I mitt fall är det en toner, ögonkräm och dagkräm. 
 
Va riktigt skönt att få detta gjort då jag tänkt på det så länge men inte riktigt tagit mig tiden eller haft ork.
 
Eftersom att det är mysdag så slängde jag bara på mig min otroligt vackra onepiece och strosar runt i här hemma och Milou har fortfarande pyjamasen på sig. Kan det bli skönare? 😁
 
Vad brukar ni göra när det är tråkigt väder ute?
Till top