Odling pågår

Allmänt, Pyssel / Permalink / 0
I början eller om det va i mitten av Februari så började jag sätta frön i några blomlådor. Gick för en gångs skull in för det lite och läste vilka jag kunde förodla och kom fram till att 3 av påsarna jag hade kunde jag sätta redan.

Men den som växt mest hittills gjorde jag en chansning med som vanligt faktiskt. Köpte någon gång förra eller för 2 år sen ekologisk rucola som jag kunde sätta själv. Och efter bara ett par dagar, max 1 vecka så börja dom kika upp ganska mycket, och nu ser dom ut såhär:

Dom växer verkligen så det knakar! Får hoppas att det håller i sig bara.

Nästa grej jag satte är purjolök och även dom har börjat kika upp lite grann nu

Det är dock väldigt smått än, men ändå 😁

Och sist men inte minst så satte jag smultron, dom har varit dom segaste men idag kika jag in och såg att dom börjat ta sig dom med 

Får väl se hur länge jag håller på innan jag tröttnar. Har i alla fall köpt på mig 6 påsar till med grönsaker och kryddor som jag tänkt odla. 

Vanligtvis brukar jag bara köpa blommor när vårkänslorna kommer, kanske testa att sätta något frö då och då, men tröttnar ganska fort på att vattna och sköta alla växter så dom dör ut relativt fort hehe. Men ska göra ett försök i år tror jag att engagera mig i det, det är ju rätt gött att ha sånt hemma så man slipper åka och handla det om man blir sugen på en sallad till exempel eller bär 😊

Brukar ni plantera och greja? Är ni då som mig att intresset är enormt i början av säsongen men sakta och säkert dör ut, eller är ni duktiga på att sköta växter? 🙂

Morgonstund

Allmänt / Permalink / 0
Jag minns inte om jag nämnt det tidigare men jag har aldrig varit en morgonmänniska. Har aldrig gillat att gå upp tidigt och är extremt morgontrött. Men nu det senaste när jag faktiskt börjat vakna tidigt så har jag lärt mig att uppskatta morgonarna. Visserligen kan det vara lite segt om jag vaknar överdrivet tidigt och inte kan somna om och det fortfarande är mörkt ute, men samtidigt så är det så lugnt och skönt just dom tidiga timmarna. Att sen få se när solen går upp och ljuset smyger sig fram, det är något visst med det faktiskt. 
 
Jag tar dock lång tid på mig innan jag vaknar till ordentligt så mina morgonar blir ju väldigt långa oftast, men jag gillar att bara mysa runt i min morgonrock med min kopp kaffe, första timmarna i soffan framför datorn och ev telefonen och bara kika runt på grejer, men sen att gå och småplocka lite kanske, eller det bästa när jag känner att jag faktiskt har energi till att göra något. Att sitta och slurpa på kaffet och planera vad jag ska göra och tillfredställelsen när jag faktiskt utfört det. 
 
Jag trodde nog aldrig att jag skulle säga det med det här med morgonar har nog blivit lite av min grej nu, det tysta harmoniska, ensamma och lugna. 
 
Idag tänkte jag göra vardagsgrejor som att tvätta, bädda rent sängen, hänga in tvätt osv, som blivit ogjort det senaste, bara försöka att upprätthålla ordningen här hemma, bara det känns skönt faktiskt.
 
\n
Härligt väder idag med, har varit det ett par dagar nu faktiskt, friskt och kallt men sol. Blåser dock halvt storm ute så jag nöjer mig med utsikten från lägenheten.

Senare idag ska vi på vårat första föräldragrupps möte, ska bli spännande faktiskt. Ser fram emot lite information och träffa andra blivande föräldrar, jag tänker att det kan bli skönt att träffa andra som är i samma läge som en själv just nu och träffa nya människor överhuvudtaget. 

Hoppas ni får en super härlig dag!

Sysselsättning

Pyssel / Permalink / 0
Eftersom att jag varken orkar eller klarar att göra så mycket på dagarna så är jag väldigt tacksam för att vi har vårat pysselrum. Där har jag spenderat en hel del tid det senaste där jag suttit och pysslat lite, pillat med små grejer och rensat och sorterat bland sakerna helt enkelt. Det är en bra sysselsättning när man är rastlös i huvudet så att man får stimulans på något sätt, genom att fokusera och koncentrera sig på det man gör för stunden och på något som är helt ovesäntligt egentligen. Men det är skönt för sinnet. 
Så jag brukar starta någon podd att lyssna på och bara sitta där och greja med något, hur skönt som helst.

Det tråkiga är bara att jag är så jävla dålig på det jag gör, har ingen fantasi och är inte kreativ för fem öre haha. Har dessutom inget tålamod så det mesta jag gör slutar det med att jag slänger för det blir inge bra, ser ut som ett barn gjort det eller så blir jag bara frustrerad och förbannad för att det inte blivit som jag tänkt hehe 😁

Men jag tänkte ändå visa upp 3 burkar jag gjort det senaste, och ja jag är väl medveten om att det ser ut som ett barn gjort dom, men det skiter jag i 😂 


Denna blev dock inte rättvis på bild, den är faktiskt ganska fin i verkligheten för det silvriga från burken lyser igenom så det ser nästan ut som en blå glittrig färg, plus att prickarna på bandet har glitter i sig 🙂

Varje gång jag blir irriterad över det jag grejar med eller känner att jag bara slösar min tid på att sitta med grejer som jag ändå bara slänger sen så säger David att ju mer jag över desto bättre kommer jag att bli. Och visst kanske han har någon liten poäng med det, samtidigt som jag vet att detta är något jag aldrig kommer blir bra på hehe. Men jag tycker det är kul i alla fall och han tycker jag är väldigt söt för att jag försöker och tycker det är så gulligt oavsett hur resultatet blir 😛 
Ja vi kan ju skratta åt det tillsammans i alla fall även om det ofta ligger mycket frustration i bakhuvudet hos mig, och jag vet att det ligger kärlek i bakhuvudet hos honom.
Till top