Vissa dagar blir man mer gråhårig än andra

Allmänt, Barn&Föräldersnack / Permalink / 0
I 2 dagar har Milou vägrat att både äta riktig mat och att sova.

Hon åt ganska bra först faktiskt, jag fick dock mixa maten eftersom det är små bitar i burkarna för 8 månaders och hon verka inte gilla det. Nu har jag inte gjort det och så smakar hon men vägrar käka mer efter ett par skedar. Så jag har fått lura i henne maten genom att ta lite mat och lite katrinplommon på skeden, då äter hon, för det söta som katrinplommon och fruktpureer äter hon såklart. Vill egentligen inte göra så för då "belönar" jag ju henne med efterrätt fast hon inte äter maten..  

Men så fort jag skakar flaskan så blir hon heltokig och den äter hon utan protest. Ska testa att mixa maten i morgon igen och se om det är det som är problemet. Tycker det skulle vara konstigt i så fall för jag hade någon burk med fiskgratäng som det också va bitar i som hon åt utan problem... 

Vet ju också att hon gillar fruktgröt då jag köpt olika smaker i klämpåsar som hon fått till frukost, så igår köpte jag ett storpack med pulver i stället som man bara blandar ut själv. Tror ni hon åt det? Nej det gjorde hon inte. Fick lura i henne även den med katrinplommon fast det va fruktgröt.. 

Jag trodde först att det kanske va konsistensen på all mat först, men jag vet faktiskt inte om det är det eller vad de är? Det för mig tokig i alla fall.. Jag försöker ju verkligen att hon ska äta så mycket vanlig mat som möjligt nu och så bara får hon för sig att strejka helt plötsligt. Utom på det söta..

Sömnen då, jo innan  har det varit frukostluren som varit utan några som helst problem. Det har egentligen varit enda gången hon somnar utan protest eller några problem alls. Och den brukar äga rum ca 2 timmar efter att vi vaknat. Den har hon i 2 dagar strejkat mot. Så jag tänkte att okej hon kanske har växt i från den eller något så hon får sova efter lunchen i stället då tänkte jag båda dagarna efter en stunds bråk.

Tror ni hon tänkte sova efter lunchen? Knappast! Så någon gång på eftermiddagen efter mycket om och men så har hon sovit 30 minuter ungefär.. 

Jag börja googla sömn för 8 månaders ifall jag va helt fel ute och på 1177 står det att barn i den åldern i snitt ska sova 17h/dygn men att det såklart är olika för alla barn. Då tänkte jag att jag inte är helt fel ute med sovstunderna på dagen eftersom att hon sover 12 timmar per natt oftast. 

Och jag kan bara inte förstå vad det är som händer? Är det någon slags trots som kommit? Kolla i min kära bok jag skrivit om här tidigare och enligt den ska det inte vara en ny utvecklingsfas fören om 4-7 veckor. Är den den som kommit tidigare för oss?

Ja jag vet inte, men detta gör att jag bara vill slita av mig håret emellanåt. Lika mycket som jag älskar den här ungen så kan hon gå mig på nerverna lika mycket, redan. 😛 Det blir ju lixom inte en lugn stund på dagen.

Hur har ni det mer era i den åldern? Några tips?

För övrigt så har 3 tomtar gått sönder på 1 vecka ungefär  undra varför? 😛 Kan säga att Diablo är medskyldig..
Till top