Milous juloutfit

Allmänt, Baby&barn, Mode / Permalink / 0

Yes här är den, hur söt?! Eller ja kanske inte ser så gulligt ut här men när det hängde i affären så gjorde det de i alla fall 😁 Jag leta egentligen efter ett bär silverglittriga strumpbyxor men hitta inga så det fick bli dessa. Så hon ska ha ett par söta strumpor till också.

Klänningen och hårbandet är från Lindex och tightsen från Kappahl.

Har även köpt en jätte söt kjol som hon ska få ha på nyår, vet dock inte riktigt vad hon ska ha mer än den ännu så det återstår att se hur det blir.

Jag är en sån där som vill ha rött som klädsel på jul för jag tycker att det hör till nämligen. Hade egentligen velat köpa en ny klänning då jag haft samma i flera år nu förutom förra året när jag va gravid, och den klänningen gilla jag inte. Men om inget under sker så får jag antingen ha någon av dom 2 eller något som inte är rött helt enkelt. Milou blir julig i alla fall 😍

2-0 till mamman

Allmänt, Barn&Föräldersnack / Permalink / 0
Jajjemän! Till slut så somna hon allt i förmiddags, utan att det blev så värst dramatiskt och sov i 30-40 minuter. 

Lunchen mixa jag och den gick ner utan problem. Så det är alltså bitarna hon har svårt för fortfarande då.. och gröten i morse gick väl sådär, några skedar tog hon innan jag fick lura i resten med katrinplommon. Men jag känner mig nöjd! ✌

Även jag har börjat äta samtidigt som Milou så att jag också ska få tid att käka under dagen, så nu ska jag smälta den en stund innan vi ska ge oss ut på en promenad så att vi får lite dagsljus på oss 😊


Vissa dagar blir man mer gråhårig än andra

Allmänt, Barn&Föräldersnack / Permalink / 0
I 2 dagar har Milou vägrat att både äta riktig mat och att sova.

Hon åt ganska bra först faktiskt, jag fick dock mixa maten eftersom det är små bitar i burkarna för 8 månaders och hon verka inte gilla det. Nu har jag inte gjort det och så smakar hon men vägrar käka mer efter ett par skedar. Så jag har fått lura i henne maten genom att ta lite mat och lite katrinplommon på skeden, då äter hon, för det söta som katrinplommon och fruktpureer äter hon såklart. Vill egentligen inte göra så för då "belönar" jag ju henne med efterrätt fast hon inte äter maten..  

Men så fort jag skakar flaskan så blir hon heltokig och den äter hon utan protest. Ska testa att mixa maten i morgon igen och se om det är det som är problemet. Tycker det skulle vara konstigt i så fall för jag hade någon burk med fiskgratäng som det också va bitar i som hon åt utan problem... 

Vet ju också att hon gillar fruktgröt då jag köpt olika smaker i klämpåsar som hon fått till frukost, så igår köpte jag ett storpack med pulver i stället som man bara blandar ut själv. Tror ni hon åt det? Nej det gjorde hon inte. Fick lura i henne även den med katrinplommon fast det va fruktgröt.. 

Jag trodde först att det kanske va konsistensen på all mat först, men jag vet faktiskt inte om det är det eller vad de är? Det för mig tokig i alla fall.. Jag försöker ju verkligen att hon ska äta så mycket vanlig mat som möjligt nu och så bara får hon för sig att strejka helt plötsligt. Utom på det söta..

Sömnen då, jo innan  har det varit frukostluren som varit utan några som helst problem. Det har egentligen varit enda gången hon somnar utan protest eller några problem alls. Och den brukar äga rum ca 2 timmar efter att vi vaknat. Den har hon i 2 dagar strejkat mot. Så jag tänkte att okej hon kanske har växt i från den eller något så hon får sova efter lunchen i stället då tänkte jag båda dagarna efter en stunds bråk.

Tror ni hon tänkte sova efter lunchen? Knappast! Så någon gång på eftermiddagen efter mycket om och men så har hon sovit 30 minuter ungefär.. 

Jag börja googla sömn för 8 månaders ifall jag va helt fel ute och på 1177 står det att barn i den åldern i snitt ska sova 17h/dygn men att det såklart är olika för alla barn. Då tänkte jag att jag inte är helt fel ute med sovstunderna på dagen eftersom att hon sover 12 timmar per natt oftast. 

Och jag kan bara inte förstå vad det är som händer? Är det någon slags trots som kommit? Kolla i min kära bok jag skrivit om här tidigare och enligt den ska det inte vara en ny utvecklingsfas fören om 4-7 veckor. Är den den som kommit tidigare för oss?

Ja jag vet inte, men detta gör att jag bara vill slita av mig håret emellanåt. Lika mycket som jag älskar den här ungen så kan hon gå mig på nerverna lika mycket, redan. 😛 Det blir ju lixom inte en lugn stund på dagen.

Hur har ni det mer era i den åldern? Några tips?

För övrigt så har 3 tomtar gått sönder på 1 vecka ungefär  undra varför? 😛 Kan säga att Diablo är medskyldig..
Till top